Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Servera gärna med en kall vitlöks- eller persiljesås. Finns flera recept på bloggen. Ris, ”falsk” couscous eller valfri puré/mos blir perfekt tillbehör
Du behöver:
- 400-500g kycklingfilé (bröst eller lår)
 - 100g bacon eller pancetta (går att utesluta)
 - 1 gul lök
 - 1 stor morot
 - 1 liten sötpotatis
 - 1/2 purjolök (bara den ljusa delen)
 - 1/3 blomkålsbukett
 - 2 dl buljong
 - 2 dl äppelmust av fin kvalitet (gärna och helst ofiltrerad)
 - 2 dl kokosmjölk
 - 2-3 msk senap (obs. kolla innehållet)
 - 2 msk tomatpuré
 - 2 färska tomater
 - salt (gärna örtsalt)
 - peppar
 - 1 rött äpple
 - olja för stekning
 - ev. aningen curry (ex. 1/2 tsk)
 
Gör så här:
- Använd en gryta
 - Skär upp grönsakerna och dela kycklingen i mindre bitar
 - Bryn först kyckling i olja
 - Salta och peppra
 - Bryn bara, tillaga inte tills genomstekt
 - Tillsätt lök och purjolök och häll av åt sidan
 - Stek upp bacon/pancetta tills knaprigt, ställ även detta åt sidan
 - Fräs grönsaker i olja (morot, sötpotatis, blomkål)
 - Tillsätt buljong, äppelmust, kokosmjölk, senap och tomatpuré och låt koka upp, låt småputtra tills grönsakerna börjar mjukna
 - Återför kyckling, lök och purjo
 - Smaka av såsen och krydda ev. mera
 - I slutet tillsätter du grovt skuren tomat
 - Toppa med bacon vid servering
 



