Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja  bl.a.

Så oerhört enkelt och syndigt gott. Lätt att förbereda och ha i frysen som snabbmat att steka upp.

Du behöver:

  • ca 1 kg kycklingfärs
  • valfri kryddning, 2 tsk herbamare örtsalt exempelvis
  • olja för stekning
  • Salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Blanda samman färsen med kryddning
  2. Packa färsen i en brödform som du klätt med bakplåtspapper, släta till ytan med blöta händer eller blöt slev
  3. In i ugnen på ca. 150 grader i någon timme
  4. Ut, låt svalna och kyl sen i kylskåp
  5. Skär upp tunna tunna skivor (frys eller använd direkt)
  6. Stek i het panna i rikligt med olja, salta och peppra efter tycke
  7. Ska bli lite lätt gyllenbrun och krispig här o där
  8. Klart!