Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En jättegod både fruktig och kryddig sås som passar utmärkt till kycklingköttbullar, går väl förstås att blanda med grytbitar av kyckling också om så önskas.
Du behöver:
- 500g kycklingfärs -eller byt ut mot grytbitar av kyckling
- 1 tsk örtsalt
- 2 krm peppar
- olja för stekning
- 1,5 dl mangochutney
- 2,5 dl kokosmjölk, ren asiatisk och tillsatsfri
- 2 msk chilisås eller ketchup
- 1-2 tsk curry (obs. Kontrollera innehåll om du inte tål exempelvis bockhornsklöver som är en baljväxt)
Gör så här:
- Blanda samman kycklingfärs med örtsalt och peppar
- Olja in ett msk-mått och fyll med färs, dra bara i färsen och tryck sen mot skålens kantas. Se video nedan. Alternativt rulla bollar med oljade händer.
- Hetta upp olja i panna
- Fräs kycklingbollarna för yta, vänd inte för tidigt utan låt dom brynas. Skaka stekpannan för att rulla bollarna
- Mixa samman mango chutney, chilisås/ketchup, curry och kokosmjölk.
- Häll över bollarna och låt puttra tills bollarna är genomtillagade, tar kanske 5 minuter
- Toppa eventuellt med salladslök, persilja eller annan valfri ört.
- Servera med ris exempelvis.