Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Du behöver:
- 500g kycklingfärs
- 1 tsk örtsalt
- 1 nypa peppar
- 1 tsk honung eller lönnsirap
- 1 sats majonnäs enligt recept HÄR
- 3-4 msk hackade färska örter av valfritt val (gärna åtminstone hälften persilja och 1 msk basilika, mynta eller oregano väljer jag som nr 3)
- saft från 1/2 lime
- olja för stekning (ex. Olivolja)
Gör så här:
- Förbered majonnäsen och mixa i örterna och limesaften
- Förbered köttbullarna genom att blanda färs, salt, peppar och sötningen.
- Hetta upp panna med olja
- Forma köttbullar av färsen med hjälp av blöta händer eller inoljade skedar.
- Fräs köttbullarna i medelvarm till het panna tills gyllenbruna runtom och genomtillagade.
- Värm upp såsen i kastrull, ska bara värmas -inte koka.
- Servera köttbullarna och såsen till ris eller pasta.