Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Ta vara på allt! Rester blir god middag!
Du behöver:
- Glutenfri pasta (men obs! se innehållet!) -jag använde spagetti idag
- Kyckling (jag använder rester från kycklingbuljonguppkok enligt recept HÄR alternativt från ugnsgrillad hel kyckling enligt recept HÄR men även stekta kycklingbitar funkar bra)
- 1 rödlök
- PESTO (nöt- och mjölkfri enligt recept HÄR)
- kokosmjölk
- valfria grönsaker, kalla och varma (idag blev det frysta ärtor, skurna cocktailtomater och stekta brysselkål som jag först förkokat)
- salt
- svartpeppar
- ev. vinäger
- Olja för stekning
Gör så här:
- Koka pasta enligt anvisning
- Hacka löken.
- Värm på oljan i panna och stek löken tills den svettas (blir glansig).
- Lägg i och stek på kycklingbitarna (den som jag använt är redan smakfull och behöver inte kryddas, annars, krydda med valfria alternativ)
- Tillsätt valfria grönsaker (om dom också behöver stekas) och pestomängd efter eget tycke.
- Tillsätt lite kokosmjölk (ungefär lika mängder som pesto) och låt kycklingröran bli krämig, rör om
- När pastan kokat klart, ta lite pastavatten och häll i kycklingröran
- Häll av pastan och tillsätt även den i kycklingröran
- Rör om
- Smaka av, krydda och se om ev. syra behövs (tillsätt då lite vinäger i taget)
- Tillsätt råa värmekänsliga grönsaker sist (som tomat, ärtor alternativt örter
- Servera!
Idag serverade vi med vitlöksbröd gjort av överblivna grönsaksfrallorna