kycklingpesto

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Ta vara på allt! Rester blir god middag!

Du behöver:

  • Glutenfri pasta (men obs! se innehållet!) -jag använde spagetti idag
  • Kyckling (jag använder rester från kycklingbuljonguppkok enligt recept HÄR alternativt från ugnsgrillad hel kyckling enligt recept HÄR men även stekta kycklingbitar funkar bra)
  • 1 rödlök
  • PESTO (nöt- och mjölkfri enligt recept HÄR)
  • kokosmjölk
  • valfria grönsaker, kalla och varma (idag blev det frysta ärtor, skurna cocktailtomater och stekta brysselkål som jag först förkokat)
  • salt
  • svartpeppar
  • ev. vinäger
  • Olja för stekning

Gör så här:

  1. Koka pasta enligt anvisning
  2. Hacka löken.
  3. Värm på oljan i panna och stek löken tills den svettas (blir glansig).
  4. Lägg i och stek på kycklingbitarna (den som jag använt är redan smakfull och behöver inte kryddas, annars, krydda med valfria alternativ)
  5. Tillsätt valfria grönsaker (om dom också behöver stekas) och pestomängd efter eget tycke.
  6. Tillsätt lite kokosmjölk (ungefär lika mängder som pesto) och låt kycklingröran bli krämig, rör om
  7. När pastan kokat klart, ta lite pastavatten  och häll i kycklingröran
  8. Häll av pastan och tillsätt även den i kycklingröran
  9. Rör om
  10. Smaka av, krydda och se om ev. syra behövs (tillsätt då lite vinäger i taget)
  11. Tillsätt råa värmekänsliga grönsaker sist (som tomat, ärtor alternativt örter
  12. Servera!

Idag serverade vi med vitlöksbröd gjort av överblivna grönsaksfrallorna