Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Du behöver:
- 2-3 portioner laxfile (gärna med skinn)
- salt
- peppar
- 1 kruka thaibasilika
- 150gvmjölkfritt bredbart margarin
- 1 lime
- röd chili (3 cm)
- färsk ingefära (2 tsk riven)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- olja för stekning
servera med valfritt tillbehör, ex ris eller valfritt mos och en grönsallad
Gör så här:
- Förbered valfritt tillbehör
- Förbered vitlöks”smöret”
- Blanda margarinet med finhackad chili, skal från 1 lime och saft från 1/2 lime, ingefäran, olivoljan, pressad vitlök och finhackad thaibasilika (1/2 kruka). Lägg ut på plastfolie och rulla till cylinder och frys. Se instruktioner HÄR.
- Krydda laxen med salt, peppar och finhackad thaibasilika
- Fräs laxen i olja, längst på första sidan, tills klar , först med skinnsidan nedåt om fisken har skinn.
- Servera med tillbehör och det asiatiska falska smöret