Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Du behöver:

  • 2-3 portioner laxfile (gärna med skinn)
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka thaibasilika
  • 150gvmjölkfritt bredbart margarin
  • 1 lime
  • röd chili (3 cm)
  • färsk ingefära (2 tsk riven)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • olja för stekning

servera med valfritt tillbehör, ex ris eller valfritt mos och en grönsallad 

Gör så här:

  1. Förbered valfritt tillbehör
  2. Förbered vitlöks”smöret”
  3. Blanda margarinet med finhackad chili, skal från 1 lime och saft från 1/2 lime, ingefäran, olivoljan, pressad vitlök och finhackad thaibasilika (1/2 kruka). Lägg ut på plastfolie och rulla till cylinder och frys. Se instruktioner HÄR.
  4. Krydda laxen med salt, peppar och finhackad thaibasilika
  5. Fräs laxen i olja, längst på första sidan, tills klar , först med skinnsidan nedåt om fisken har skinn.
  6. Servera med tillbehör och det asiatiska falska smöret