Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Ett nytt påhitt med potatissallad som inspiration, gick raka vägen in ni receptbanken. Väldigt gott tillbehör, både ensam eller möjligen tillsammans med annat tillbehör (ex. kokt potatis). Variera smaksättningen med örterna beroende av vad du ska servera det till.

Ört- och zucchinisallad

Du behöver:

  • 1 sats vegans majonnäs enligt recept HÄR
  • 2 stora zucchinin
  • 2 späda stjälkar selleri
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja för stekning
  • salt
  • peppar
  • 1-2 dl hackade färska örter (gärna blandade örter). Till laxen här blev det ca. 10-15 basilikablad, 1/2 kruka persilja och 2-3 msk dill)
  • skal från 1 lime
  • saft från 1/2 lime

Gör så här:

  1. Skär zucchinin och sellerin i små kuber/bitar och stek i het panna med olja tills glansig och börjat mjukna
  2. Pressa i vitlöken och låt steka för smak
  3. Salta och peppra
  4. Ta av och låt svalna helt
  5. Blanda samman majonnäsen med örterna och limen och med den råa löken som du finhackat
  6. Rör ner zucchiniröran
  7. Klart
  8. Förvara gärna i kylen någon dag så att smakerna sätter  sig ordentligt, går även att servera direkt.

Laxen

  1. Salta och peppra portionsstorlekar av lax.
  2. Stek i rikligt med olja i het panna med skinnsidan först.
  3. Vänd och stek även på andra sidan.
  4. Ta av för att vila någon minut innan servering.