Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
4 portioner
Du behöver:
biffarna
- ca 400-500 g lax
- 1 röd chili
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 röd lök eller 1 schalottenlök
- 1 stjälk selleri
- salt
- peppar
- 1 näve hackad färsk persilja
- olja för stekning
såsen
- 1 sats veganmajonnäs enligt recept HÄR
- 1 näve hackar färsk persilja
- 3 msk finhackad färsk dill
- några blad finhackad basilika
- eventuellt några matskedar finhackad saltgurka
Gör så här:
- Gör såsen först.
- Förbered majonnäsen och blanda sen med hackade örterna, kyl
- Finhacka laxen (jag kör snabbt med knivblad i matberedare)
- Finhacka chili, selleri, rödlök och persilja och pressa vitlöken
- Blanda samtliga smaksättningar med laxen
- salta
- peppra rikligt
- Hetta upp en panna med olja
- Forma biffar allteftersom och lägg i panna och stek i olja
- Stek på bägge sidor tills gyllenbruna och börjar bli fasta i köttet
- Servera biffarna med såsen och ris, blomkålsris eller potatis