Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

4 portioner

Du behöver:

biffarna

  • ca 400-500 g lax
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd lök eller 1 schalottenlök
  • 1 stjälk selleri
  • salt
  • peppar
  • 1 näve hackad färsk persilja
  • olja för stekning

såsen

  • 1 sats veganmajonnäs enligt recept HÄR
  • 1 näve hackar färsk persilja
  • 3 msk finhackad färsk dill
  • några blad finhackad basilika
  • eventuellt några matskedar finhackad saltgurka

Gör så här:

  1. Gör såsen först.
  2. Förbered majonnäsen och blanda sen med hackade örterna, kyl
  3. Finhacka laxen (jag kör snabbt med knivblad i matberedare)
  4. Finhacka chili, selleri, rödlök och persilja och pressa vitlöken
  5. Blanda samtliga smaksättningar med laxen
  6. salta
  7. peppra rikligt
  8. Hetta upp en panna med olja
  9. Forma biffar allteftersom och lägg i panna och stek i olja
  10. Stek på bägge sidor tills gyllenbruna och börjar bli fasta i köttet
  11. Servera biffarna med såsen och ris, blomkålsris eller potatis