Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja
Herrejösses vilken lyckoträff. Så makalöst gott. Ett lite annorlunda sätt att äta både lax och kebab på. Underbart och SÅ enkelt. Förbered kebaben helst minst kvällen innan
4 portioner
Du behöver:
- 500 g lax
- salt (gärna örtsalt)
- peppar
- olja för stekning
Gör så här:
- Läs receptet för kycklingkebab som du finner HÄR och använd den som stöd
- Kör laxen i Blender eller hacka riktigt riktigt fint
- Blanda med salt och peppar, förslagsvis 1 tsk salt och bara ett par nypor peppar. Oroa dig inte för kryddningen för du kan krydda i senare skede
- Rör runt laxsmeten som bör påminna om en färs
- Lägg i en bakplåtspappersklädd ugnsform, förslagsvis brödform. Platta till ordentligt och släta till ytan
- Kör in i ugnen på 150 grader ca 30 minuter, ta ut och låt svalna
- Kyl, gärna över natten så kebaben sätter sig ordentligt
- Ta sen ut och skiva tunt med en vass kniv
- Stek i panna i rikligt med olja tills gyllenbrun och krispig yta. Vid stekning kan du även krydda mer om så önskas
- Klart!
- Servera med ris, blomkålsris, sallad eller pommes samt valfria såser. Jag föredrar smaksatta majonnäser, här med vitlök och chipotle.