Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Även mat kan se ut som efterrätt ibland. Alltid kul med lite nya roliga idéer. Här bjöd vi på en laxrulltårta av kallrökt lax, pepparrotssmakande falsk förskostfyllning, svarta sesamfrön och gurka.

8-10 personer

Du behöver:

  • 300 g kallrökt lax i tunna skivor
  • 1 hel gurka
  • 200g Violife naturella spread
  • riven pepparrot, mängd efter eget tycker. Iaf 3 msk tycker jag.
  • 2 msk svarta sesamfrön (går att skippa)


Gör så här:

  1. Lägg ut plastfolie på en arbetsyta.
  2. Hyvla gurkan tunt på längden. Undvik skivor med enbart skal (kassera) och även skivor med kärnhuset (mittendelen)
  3. Lägg ut gurkskivorna i en rad lätt överlappande
  4. Fördela ut laxen så att du täcker alla gurkor med tunt lager
  5. Mixa samman Violife och pepparrot. Smaka av.
  6. Bred ut på laxen.
  7. Strö på sesamfrön.
  8. Rulla ihop tight. Omslut med plastfoliet för att hålla formen och kyl åtminstone någon timme.
  9. Vid servering. Skär skivor med en riktigt vass kniv. Toppa eventuellt med mer sesamfrön.