Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Gör puddingen med enbart chokladsmak eller med en touch av clementin/apelsin eller mint alternativt kaffe. Snabb och enkel att förbereda
2-3 portioner
Du behöver:
- 1dl vatten eller saft från clementin/apelsin (+skal) eller starkt svart kaffe eller vatten med några droppar pepparmintsolja
- 1 msk majsstärkelse/klibbrismjöl eller potatismjöl
- 1 dl kokosmjölk av tillsatsfri god kvalitet (klart bäst resultat enligt mig) men funkar även med vatten
- 2-3 msk kakaopulver
- 2 msk lönnsirap (bäst enligt mig) eller annan sötning
- 1 nypa salt
- 1/2 dl neutral olja
- 1 krm Xanthangummi eller 2krm fiberhusk
Gör så här:
- Blanda samman vatten/juice/kaffe med stärkelsen och koka upp till ”tapetklister”-liknande konsistens -låt svalna
- Mixa samman klistret med kokosmjölken och xanthangummit
- Tillsätt kakao, sötning och salt och fortsätt mixa
- Strila nu i oljan medan du mixar, det bildas nu en emulsion -len, lätt och luftig
- Häll ev. upp i formar redan nu
- Kyl ca 1h eller längre så att det stelnar en aning
- Klart
- Toppa med valfri topping vid servering