Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Gör puddingen med enbart chokladsmak eller med en touch av clementin/apelsin eller mint alternativt kaffe. Snabb och enkel att förbereda

2-3 portioner

Du behöver:

  • 1dl vatten eller saft från clementin/apelsin (+skal) eller starkt svart kaffe eller vatten med några droppar pepparmintsolja
  • 1 msk majsstärkelse/klibbrismjöl eller potatismjöl
  • 1 dl kokosmjölk av tillsatsfri god kvalitet (klart bäst resultat enligt mig) men funkar även med vatten
  • 2-3 msk kakaopulver
  • 2 msk lönnsirap (bäst enligt mig) eller annan sötning
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl neutral olja
  • 1 krm Xanthangummi eller 2krm fiberhusk

Gör så här:

  1. Blanda samman vatten/juice/kaffe med stärkelsen och koka upp till ”tapetklister”-liknande konsistens -låt svalna
  2. Mixa samman klistret med kokosmjölken och xanthangummit
  3. Tillsätt kakao, sötning och salt och fortsätt mixa
  4. Strila nu i oljan medan du mixar, det bildas nu en emulsion -len, lätt och luftig
  5. Häll ev. upp i formar redan nu
  6. Kyl ca 1h eller längre så att det stelnar en aning
  7. Klart
  8. Toppa med valfri topping vid servering