Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
4personer
Du behöver:
- 4 kycklingbröstfiléer, kalkon går också utmärkt
- 1-1,5 dl krossade cornflakes (men obs. se innehållet så att det passar) alternativt valfritt allergianpassat ströbröd (köpt eller hemmagjort)
- saft och skal från 1 lime
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1 näve mynta (går att skippa eller byta ut mot ex. persilja) -variera dock gärna såsen/tillbehören utifrån detta, servera alltså med myntasås eller persiljesås exempelvis
- salt (jag bara ÄLSKAR örtsalt)
- peppar
- olja för stekning
Gör så här:
- Värm upp ugnen till 175 grader
- Salta och peppra kycklingen
- Bryn i olja i het panna på bägge sidor
- Lägg i oljad ugnsform
- Blanda samman cornflakes (eller ströbröd tillsammans med saft och skal från lime samt den rivna ingefäran och finhackad mynta)
- Toppa kycklingen med paneringen
- In i ugnen i ca. 15-20minuter tills genomstekt
- Servera gärna med Raita med smak av mynta, här också med lätt curry-stuvade grönsaker