Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

4personer

Du behöver:

  • 4 kycklingbröstfiléer, kalkon går också utmärkt
  • 1-1,5 dl krossade cornflakes (men obs. se innehållet så att det passar) alternativt valfritt allergianpassat ströbröd (köpt eller hemmagjort)
  • saft och skal från 1 lime
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 näve mynta (går att skippa eller byta ut mot ex. persilja) -variera dock gärna såsen/tillbehören utifrån detta, servera alltså med myntasås eller persiljesås exempelvis
  • salt (jag bara ÄLSKAR örtsalt)
  • peppar
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Värm upp ugnen till 175 grader
  2. Salta och peppra kycklingen
  3. Bryn i olja i het panna på bägge sidor
  4. Lägg i oljad ugnsform
  5. Blanda samman cornflakes (eller ströbröd tillsammans med saft och skal från lime samt den rivna ingefäran och finhackad mynta)
  6. Toppa kycklingen med paneringen
  7. In i ugnen i ca. 15-20minuter tills genomstekt
  8. Servera gärna med Raita med smak av mynta, här också med lätt curry-stuvade grönsaker