Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Räcker för 2 lager i större form (22cm eller 3 lager i 18cm). För 3 lager av större tårta gör 1 + 1/2 sats.
Ingredienser:
50 g margarin
3dl mjöl (ex. 1dl majsmjöl, 1dl rismjöl och 1dl klibbrismjöl)
1 tsk xanthangummi
1,5 dl majsstärkelse
2tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
3 dl socker
2,5dl vätska (växtmjölk eller vatten)
2tsk vinäger (ex. äppelcider-)
Gör så här:
Smält margarinet och låt stå.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda margarinet och resterande våta ingredienser i en annan bunke
Vispa samman torra och våta ingredienser
Häll smeten i bröad ugnsform med löstagbar kant (använd ex. olja för pensling och polenta som ströbröd)
Grädda långt ner i ugnen i 200grader i ca. 35minuter.
Låt svalna helt innan du skär upp.