tårtbotten

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Räcker för 2 lager i större form (22cm eller 3 lager i 18cm). För 3 lager av större tårta gör 1 + 1/2 sats.

Ingredienser:

50 g margarin

3dl mjöl (ex. 1dl majsmjöl, 1dl rismjöl och 1dl klibbrismjöl)

1 tsk xanthangummi

1,5 dl majsstärkelse

2tsk bakpulver

1tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

3 dl socker

2,5dl vätska (växtmjölk eller vatten)

2tsk vinäger (ex. äppelcider-)

Gör så här:

Smält margarinet och låt stå.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Blanda margarinet och resterande våta ingredienser i en annan bunke

Vispa samman torra och våta ingredienser

Häll smeten i bröad ugnsform med löstagbar kant (använd ex. olja för pensling och polenta som ströbröd)

Grädda långt ner i ugnen i 200grader i ca. 35minuter.

Låt svalna helt innan du skär upp.

11183443_10152565964722255_7149774229152366847_n