Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Modifierat ett tidigare recept med ny smaksättning och annat mjöl men bara för att den blev så HIMLA god får den ett eget inlägg. Missa inte!

Du behöver:

  • Ta smeten enligt recept HÄR men byt (eller inte) ut mjölerna mot enbart bovetemjöl
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1-1,5 dl hallonsylt (gärna hemkokt för mer hallon och bättre smak) eller blandning hallon/jordgubbssylt

Gör så här:

  1. Följ receptet ordagrant + lägg till kardemumma. D.v.s. smält margarin, tillsätt socker och vatten. Rör i alla torra ingredienser.
  2. Häll i bakplåtpappersklädd form och klicka på sylten, ringla runt den med hjälp av skaftet på en sked så du får lite fyllning på djupet också + det fina mönstret. Toppa med pärlsocker
  3. Grädda mitt i ugnen på 200grader i 30minuter (jag körde t.o.m. grilleffekt i slutet)