Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Matiga majsplättar med en ljuvligt frasig yta.
Du behöver:
- Ca 300g majskorn på burk, avrunna
- 1 dl vatten eller växtdryck
- 2 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm bikarbonat
- 1 dl mjöl (förslagsvis bovetemjöl eller 50/50 majsmjöl/majsstärkelse
- valfri smaksättning med ex hackad gräslök, persilja etc
- Rikligt med olja för stekning
Gör så här:
- Mixa ca 2/3 av majsen med vattnet till en puré
- Blanda majspurén med mjöl, bakpulver, bikarbonat och smaksättning
- Vänd till sist ner resterande hela majskorn
- Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja
- Stek små plättar av smeten på het värme och fyll på olja vid behov, oljan gör så att ytan blir nästan friterad och därmed riktigt frasig.