![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/08/AA667787-C926-4B9F-8F5D-FB6EFF37D4E1-scaled.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/08/AA667787-C926-4B9F-8F5D-FB6EFF37D4E1.jpeg?resize=819%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Matiga majsplättar med en ljuvligt frasig yta.
Du behöver:
- Ca 300g majskorn på burk, avrunna
- 1 dl vatten eller växtdryck
- 2 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm bikarbonat
- 1 dl mjöl (förslagsvis bovetemjöl eller 50/50 majsmjöl/majsstärkelse
- valfri smaksättning med ex hackad gräslök, persilja etc
- Rikligt med olja för stekning
Gör så här:
- Mixa ca 2/3 av majsen med vattnet till en puré
- Blanda majspurén med mjöl, bakpulver, bikarbonat och smaksättning
- Vänd till sist ner resterande hela majskorn
- Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja
- Stek små plättar av smeten på het värme och fyll på olja vid behov, oljan gör så att ytan blir nästan friterad och därmed riktigt frasig.
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/08/E5991C5C-B664-4B0B-869B-3C6BE82ECEE9-scaled.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/08/6F6CB11D-50E4-4517-98C3-F43FF3648EFA-scaled.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)