Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

En supersmarrig, kladdig och seg brownie med mängder av chokladsmak. Toppa med marshmallows innan gräddning eller låt bli. Som du själv önskar. Servera som den är eller med glass och bär exempelvis.

Du behöver:

  • 3,5 dl mjöl (1dl majs. 1dl ris. 1 dl majs eller enbart lite mindre (2,75 dl) bovetemjöl vilket jag föredrar)
  • 2.5dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 dl frystorkat snabbkaffe
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1,5dl kakao
  • 75g choklad
  • 100g margarin eller olja
  • 2dl kokosmjölk
  • 0,5dl sirap
  • ev. 2 nävar marshmallows 

Gör så här:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser
  2. Smält margarin, kokosmjölk och chokladen i kastrull under omrörning
  3. Tillsätt sirap till den varma kastrullen
  4. Låt vätskan svalna innan du sen blandar den med dom våta ingredienserna och fyller smeten i en bakplåtsklädd och oljad form
  5. Toppa ev.  med marshmallows som du trycker ner en aning i smeten
  6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25 minuter
  7. Låt gärna svalna och kylas för att stelna  eller ät ljummen och superkladdig