\"11407127_10152547952067255_4681163510739565537_n\"

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Ugn 200grader.

Ingredienser:

  • 8dl mjöl (ex. 2dlkokosmjöl, 2dl majsstärkelse,2dl rismjöl, 1dl klibbrismjöl och 1dl majsmjöl)
  • 150g margarin
  • 2dl socker
  • 1msk hjorthornssalt
  • 2tsk xanthangummi
  • 2dl vätska (ex. risdryck, kokosmjölk eller vatten)
  • Några droppar bittermandelarom .mängd efter eget tycke, vi som verkligen gillar smaken tar ca 1-1 1/2 krm (EJ FRÅN ÄKTA MANDEL)
  • ca. 1dl Kokosflakes (inte flingor)
  • Sirapsvatten för pensling (går även bra med vatten, flytande margarin, valfri fusk-”mjölk”)
  • Pärlsocker

Gör så här:

  1. Använd mjölmix av fin o stärkelserik sort för spröda luftiga kakor, men tänk på att smakerna inte ska ta över, det är ju ändå mandelkubb det ska smaka .
  2. Blanda mjöl med xanthangummi och  hjorthornssalt.
  3. I annan bunke vispar du margarin och socker tills det är en homogen och lite luftig massa.
  4. Finhacka kokosflakes
  5. Tillsätt bittermandeldropparna, vätskan och hälften av kokosflakes i margarin/socker-bunken och vispa igen.
  6. Tillsätt sist dom torra ingredienserna 1dl i taget samtidigt som du vispar.
  7. Arbeta sist degen smidig med händerna.
  8. Lägg upp på lätt mjölat bakbord.
  9. Dela degen i två delar.
  10. Rulla ut till avlång cylinder.
  11. Kakorna ska sen skäras ut så nu kan man välja om man vill ha kakorna runda eller äggformade (platta ut degrullen lite) alternativt fyrkanter (skära degrullen i något kortare längder och stöt dom den mot bordet en sida i taget tills du får skarpa sidor/kanter på \”rullen\”.
  12. Skär ut ca totalt 30-40st, 1-cm tjocka skivor.
  13. Platta till en aning och lägg på bakplåtsklädd ugnsform (blev 2plåtar).
  14. Pensla med sirapsvatten (hälften sirap och hälften vatten) eller annat valfritt alternativ.
  15. Vänd den kladdiga ytan på kakan i en tallrik där du blandat pärlsocker med resterande delen av finhackade kokosflakes (ser ut som mandelspån när det kommer ut ur ugnen).
  16. Grädda mitt i ugnen i ca. 10minuter eller tills du är nöjd med färgen.

Dom här kakorna lyckades lura både ögat och munnen. Tummen upp!