Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och socker bl.a.
Du behöver:
- 2-3dl fryst hackad mango
- 1dl kokosmjölk alternativt apelsinjuice/ananasjuice eller blandning
- vaniljpulver
- citronsaft och citronskal (alternativt lime) -efter eget tycke
- ev. mynta
Gör så här:
- Använd stavmixer eller blender för att mixa glass av mangon tillsammans med vätska (här har jag gjort 50/50 med kokosmjölk/apelsinjuice)
- Smaksätt med vanilj och citron och ev. mynta. Mängderna av smaksättning beror på val av vätska (ex. kan kokossmak behöva citron för att neutraliseras) men också beroende av tycke.
- Klart!
Klar att äta genast. Passar utmärkt med jordgubbar alternativt ex. lakritspulver. Går också att köra i glassmaskin för ännu fastare konsistens alternativt förvaras i frysen till annat tillfälle. Bör dock då tas ut några minuter innan servering.