mangoglass

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och socker bl.a.

Du behöver:

  • 2-3dl fryst hackad mango
  • 1dl kokosmjölk alternativt apelsinjuice/ananasjuice eller blandning
  • vaniljpulver
  • citronsaft och citronskal (alternativt lime) -efter eget tycke
  • ev. mynta

Gör så här:

  1. Använd stavmixer eller blender för att mixa glass av mangon tillsammans med vätska (här har jag gjort 50/50 med kokosmjölk/apelsinjuice)
  2. Smaksätt med vanilj och citron och ev. mynta. Mängderna av smaksättning beror på val av vätska (ex. kan kokossmak behöva citron för att neutraliseras) men också beroende av tycke.
  3. Klart!

Klar att äta genast. Passar utmärkt med jordgubbar alternativt ex. lakritspulver. Går också att köra i glassmaskin för ännu fastare konsistens alternativt förvaras i frysen till annat tillfälle. Bör dock då tas ut några minuter innan servering.