Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En kycklinggryta med mycket smak av mango. Servera gärna med grönsaksris och en sötsur chilisås
3-4 personer
Du behöver:
- 2 kycklingbröstfiléer
- 1 dl mangochutney eller mangosalsa (tillagad sådan)
- 1 dl kokosmjölk
- 1 dl buljong
- 1tsk klibbrismjöl eller annat mjöl för redning av såsen
- 1-2dl hackad mango, färsk eller fryst
- salt
- peppar
- purjolök eller salladslök
- cocktailtomater eller paprika
- olja för stekning
Gör så här:
- Skär upp kycklingen i strimlor
- Salta och peppra
- Stek kycklingbitarna i olja i het panna
- Blanda eller mixa samman (jag föredrar mixa för en slät sås) mangochutneys/mangosalsa, kokosmjölk, buljong och klibbrismjöl
- Häll såsen över kycklingen och tillsätt mangobitarna
- Låt såsen redas upp
- Vid servering, tillsätt cocktailtomater/paprika och purjo/salladslök
Servera gärna med GRÖNSAKSRIS, ris som du blandat med ärtor, majs, finhackad paprika och ananasbitar eller andra valfria grönsaker/frukter