Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En kycklinggryta med mycket smak av mango. Servera gärna med grönsaksris och en sötsur chilisås

3-4 personer

Du behöver:

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 1 dl mangochutney eller mangosalsa (tillagad sådan)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl buljong
  • 1tsk klibbrismjöl eller annat mjöl för redning av såsen
  • 1-2dl hackad mango, färsk eller fryst
  • salt
  • peppar
  • purjolök eller salladslök
  • cocktailtomater eller paprika
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Skär upp kycklingen i strimlor
  2. Salta och peppra
  3. Stek kycklingbitarna i olja i het panna
  4. Blanda eller mixa samman (jag föredrar mixa för en slät sås) mangochutneys/mangosalsa, kokosmjölk, buljong och klibbrismjöl
  5. Häll såsen över kycklingen och tillsätt mangobitarna
  6. Låt såsen redas upp
  7. Vid servering, tillsätt cocktailtomater/paprika och purjo/salladslök

Servera gärna med GRÖNSAKSRIS, ris som du  blandat med ärtor, majs, finhackad paprika och ananasbitar eller andra valfria grönsaker/frukter