mangoraja

Fritt från mjölk, ägg, soja, gluten bl.a.

Oh så sugen jag blev på mangoraja…. mmmm…. Försökte göra en imitation utifrån eget smakminne och tycker att det blev himla lyckat.

Nu är måtten lite smått höftade men testa gärna, mängderna kan man förstås varieras efter eget tycke

Du behöver:

  • 1 dl kokosmjölk (obs! REN kokosmjölk, utan tillsatser)
  • 1tsk vinäger
  • 225g fryst mango
  • 2msk chilisås (valfritt) alternativt lite hackad färsk chili alternativt ketschup
  • 1dl hackad färsk eller fryst ananas (går att utesluta)
  • 2tsk  honung (går att utesluta)
  • rivet skal från 1/2 citron
  • 1/2 tsk dijonsenap (går att utesluta)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1msk hackad färsk/fryst basilika eller gräslök
  • curry (obs! innehållet, ex. är bockhornsklöver en baljväxt d.v.s. sojasläkting, finns dock sorter utan)
  • majsstärkelse eller klibbrismjöl till redning (går att utesluta)

Gör så här:

  1. Tina mangon och ananasen
  2. Kör frukten i mixer
  3. Blanda kokosmjölk, ananas, mango, chilisås, honung, senap, citronskal och vinäger i kastrull och koka upp.
  4. Tillsätt basilika eller gräslök
  5. Tillsätt nu curry, lite i taget efter eget tycke
  6. Salta peppra
  7. Blanda till sist majsstärkelse eller klibbrismjöl med lite vatten och red av såsen efter eget önskemål (ej helt nödvändigt men gott om man vill ha i konsistens mer åt dressinghållet)
  8. Går att servera kall men jag föredrar helt klart att kyla ner såsen. Servera kall som dressing!

Tips! Du kan förstås röra ner lite majonnäs om ni tål det, antingen äkta eller ”fusk”