Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt och utan margarin.

Enkla kakor med krispigt yttre och lätt segt inre. Välj din smaksättning själv eller låt dom bara vara naturella.

Ca 14 kakor

Du behöver:

  • 3 dl mjölblandning, ex 1 dl vardera av majsmjöl, rismjöl/hirsmjöl och majsstärkelse
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk xanthangummi
  • 1-2 nypor salt (Tro mig)
  • 1 dl kokosmjölk/grädde eller vatten 
  • 1/2 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 2 tsk vaniljsocker
  • valfri smaksättning (kardemumma, kanel, pepparkakskryddor, citronskal, apelsinskal, saffran, ingefära mm -för choklad se mitt recept för chokladcookies)

Gör så här:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser.
  2. Rör i våta ingredienser och arbeta samman till en kladdig deg.
  3. Rör i smaksättning.
  4. Låt stå ca 10-15 minuter, hetta samtidigt upp ugnen till 200 grader.
  5. Skopa upp deg med hjälp av msk-mått, sked eller glass-skopa och klicka ut på bakplåtspappersklädd ugnsplåt med brett mellanrum (6-8 kakor/plåt). Låt degen ligga som högar/bollar.
  6. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter, kakorna smälter ut.
  7. Låt svalna på plåten.