Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Plättarna i sig blir vegetariska, eller t.o.m veganska MEN observera att med tillbehör som bacon är det absolut inte vegetariskt.
Rör samman det valfria innehållet med ”pannkakssmet” tills kletig men relativt fast smet.
Du kan använda
- morot
- zucchini
- sötpotatis
- ärtor
- bönor
- majs
- ris
- eller vad det nu var som blev över från gårdagens middag
1. Du kan använda det mesta i rå form (ej riset eller bönor, det behöver vara förkokt) mosat eller återanvänt i tidigare tillagad form.
2. Gör pannkakssmeten enligt ett av recepten på bloggen och vänd ner valfria grönsaker i riven eller hackad/mosad form
3. Rör ner valfri kryddning, ex. passar
- lite örter bra till sötpotatis (oregano, timjan, basilika men även lite ”söt” kryddning så som nejlika och kanel)
- till morot passar persilja och vitlök utmärkt
- till zucchini likaså
- till kikärtor väljer jag mynta
4. Salta, peppra.
5. Stek i olja/margarin.
Servera som vegetariskt alternativ till biff eller vara som matiga plättar med lingonsylt under en veggo-middag eller lägg till lite stekt bacon. Supergott!