Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. 

En blandning mellan mazarin och muffins, med en tydlig smak av mandelmassa (utan mandel) men ändå lätt och luftig och med valfri fyllning/topping, ex. Hallon här.

Du behöver:

  • 1dl solrosfrön
  • 1dl kokosflingor eller -flakes
  • 2 msk olja
  • 1dl florsocker
  • 1krm bittermandelarom
  • 1msk sirap
  • 1/2 dl vatten
  • 2dl mjöl (1dlvardera av majsstärkelse o majsmjöl)
  • 1krm  Xanthangummi
  • 2tsk vaniljsocker
  • 1tsk bakpulver
  • 1dl kokosmjölk
  • Topping, hallon/blåbär/björnbär eller kokosflakes

Gör så här:

  1. Mixa samman frön, flingor, olja, socker, arom, sirap och vatten till en jämn massa med hjälp av stavmixer
  2. Rör samman med kokosmjölk
  3. Blanda samman alla resterande torra ingredienser för sig först och rör sen ner i den blöta
  4. Fyll formar till 2/3 och toppa med valfri topping (bär trycks ner lite försiktigt i smeten)
  5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12 minuter (tills gyllenbruna på ytan)