Medeltidsinspirerad måltid med kycklingklubbor, ugnsrostade grönsaker och buljong

  1. Kycklinglår med kryddning in i stekpåse tills klart i ugn på 175grader.
  2. Buljongen kokt sedan tidigare på vatten, hel kyckling, morot, gul lök, purjo, lagerblad, selleri, fänkål, salt -koka i kanske 3-5h. (den kokta kycklingen blev middag vid annat tillfälle). Förvarats i frysen och togs nu ut och värmdes upp tillsammans med hackad basilika.
  3. Till tillbehör valde jag morot, sötpotatis, fänkål, gul lök, haricoverts, champinjoner, paprika, äpple, nektarin, vitkål. Skar i bitar, stekte i pressad vitlök, salt och rapsolja. Tillsatte annan kryddning på måfå. I slutet hällde jag på lite av buljongen o lät koka en aning innan jag la över i ugnsform och slängde in i ugnen på 175grader tills klart.