Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Deg (lite mördegsliknande):
- 2,5dl mjölblandning (använde 1dl majs-, 1dl rismjöl och 1/2dl majsstärkelse vid senaste bakningen)
- 1tsk xanthangummi
- 1dl kylskåpskallt margarin
- 1msk sötning (sirap, socker/honung
- 1/2 dl kallt vatten
Blanda ingredienser i degblandare eller med degkrokar på elvisp. Tillsätt sötning och sist vattnet. Rör till deg men arbeta inte för länge. Jag brukar förbereda degen kvällen innan så den verkligen får vila i kylen. Kavlar sedan ut på bakplåtspapper (använd gärna mjölad kavel -jag använder majsstärkelse). Skär sedan små runda ringar efter önskat mått och forma i muffinsformar. Nagga degen i botten på formen. Jag brukar kyla degformarna på nytt innan gräddning (så dom inte sjunker ihop i ugnen)i 200grader tills dom börjar bli gyllenbruna (tar kanske 10min?). Låt svalna.
Tryffel:
- 1dl kokosmjölk (utan tillsatser)
- 2msk margarin
- 1msk honung
- 200g hackad mjölkfri choklad(eller nibs)
Koka upp kokosmjölk, margarin och honung. Ta av från plattan och rör ner chokladen . Rör tills homogen blandning. Låt svalna till rumstemperatur innan du fyller pajformerna.
Pajerna förvaras sen i kylen
Servera:
Jag serverar mina med valfria bär och chokladpudding på toppen, hackad vit choklad eller vaniljglass. Eller äter dom bara som dom är till kaffet.