10431292_10152224616987255_3976131068146839564_o

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Deg (lite mördegsliknande):

  • 2,5dl mjölblandning (använde 1dl majs-, 1dl rismjöl och 1/2dl majsstärkelse vid senaste bakningen)
  • 1tsk xanthangummi
  • 1dl kylskåpskallt margarin
  • 1msk sötning (sirap, socker/honung
  • 1/2 dl kallt vatten

Blanda ingredienser i degblandare eller med degkrokar på elvisp. Tillsätt sötning och sist  vattnet. Rör till deg men arbeta inte för länge. Jag brukar förbereda degen kvällen innan så den verkligen får vila i kylen. Kavlar sedan ut på bakplåtspapper (använd gärna mjölad kavel -jag använder majsstärkelse). Skär sedan små runda ringar efter önskat mått och forma i muffinsformar. Nagga degen i botten på formen. Jag brukar kyla degformarna på nytt innan gräddning (så dom inte sjunker ihop i ugnen)i 200grader tills dom börjar bli gyllenbruna (tar kanske 10min?). Låt svalna.

Tryffel:

  • 1dl kokosmjölk (utan tillsatser)
  • 2msk margarin
  • 1msk honung
  • 200g hackad mjölkfri choklad(eller nibs)

Koka upp kokosmjölk, margarin och honung. Ta av från plattan och rör ner chokladen . Rör tills homogen blandning. Låt svalna till rumstemperatur innan du fyller pajformerna.

Pajerna förvaras sen i kylen

Servera:

Jag serverar mina med valfria bär och chokladpudding på toppen, hackad vit choklad eller vaniljglass. Eller äter dom bara som dom är till kaffet.