Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

En väldigt enkel rätt med lite annorlunda touch.

6 personer

Du behöver:

laxbiffar

  • Ca 500 g lax, 4 st laxfiléer på 125g vardera
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 3 krm svartpeppar
  • olja för stekning

citrontsatsiki

  • 2-3 dl vegansk majonnäs, köpt eller hemmagjord. Jag har flera recept på bloggen.
  • skal och saft från 1 citron
  • 1/3 grovt riven, urkramad gurka
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Förbered tsatsiki, bara blanda samman ingredienserna och ställ i kylen.
  2. Mixa laxen och blanda med kryddningen
  3. Forma små bollar om 1 msk i storlek (använd oljade eller blöta händer alternativt bara er inoljat matskedsmått att fånga laxröran med och sen skaka ur)
  4. Stek i oljad het/medelvarm panna tills gyllenbruna
  5. Servera med tsatsiki, potatis/ris och sallad