![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/06/3EE0BFD5-018C-4458-99F0-F05E032B8C18.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/06/3EE0BFD5-018C-4458-99F0-F05E032B8C18.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
En väldigt enkel rätt med lite annorlunda touch.
6 personer
Du behöver:
laxbiffar
- Ca 500 g lax, 4 st laxfiléer på 125g vardera
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 1/2 tsk örtsalt
- 3 krm svartpeppar
- olja för stekning
citrontsatsiki
- 2-3 dl vegansk majonnäs, köpt eller hemmagjord. Jag har flera recept på bloggen.
- skal och saft från 1 citron
- 1/3 grovt riven, urkramad gurka
- salt
- peppar
Gör så här:
- Förbered tsatsiki, bara blanda samman ingredienserna och ställ i kylen.
- Mixa laxen och blanda med kryddningen
- Forma små bollar om 1 msk i storlek (använd oljade eller blöta händer alternativt bara er inoljat matskedsmått att fånga laxröran med och sen skaka ur)
- Stek i oljad het/medelvarm panna tills gyllenbruna
- Servera med tsatsiki, potatis/ris och sallad
![](https://i1.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/06/92FC29B9-38BF-4C16-BAA5-38BD6402121F.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)