muffins

Fri från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.

Ingredienser:

  • 3dl mjöl (ex.1dl rismjöl, 1 klibbrismjöl, 1dl majsmjöl)
  • 1 1/2 dl socker
  • 1tsk bikarbonat 
  • 1tsk bakpulver
  • 2krm xanthangummi
  • 1nypa salt
  • 1tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl flytande margarin (går bra med olja också)
  • ca. 2-3dl valfri växtmjölk eller vatten 
  • 1tsk äppelcidervinäger
  • 1tsk valfri fyllning (ex. äppelmos, sylt, frukt/bärkompott)
  •  och/eller valfri topping med färska bär eller frukter

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser för sig och alla våta ingredienser för sig (förutom  fyllningen)
  2. Rör samman torra och våta ingredienser
  3. Klicka på fyllning och lägg på ev. frukt/bär-topping.
  4. Grädda i 175grader i kanske 25minuter (kontrollera med sticka)

Servera med glass/vaniljsås eller så som dom är.

Här med jordgubbar och R-ice-glass (risbaserad)