Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.
Ingredienser:
- 6dl strimlad Vitkål/spetskål
- 1 stor riven Morot
- olja för stekning
- 0,5-1tsk Kumminfrön
- salt
- peppar
- saft från 1/4 citron
- 2msk rapsolja
- 1msk äppelcidervinäger
- 1/2-1 avokado
- 1/2dl hackad färsk persilja
Gör så här:
- Rosta kumminfröna i en torr panna
- Tillsätt den rivna moroten och den strimlade kålen och ev. en aning olja (bara en skvätt), låt kålen och moroten svettas lite i pannan (under omrörning), bara så den blir lite glansig
- Salta och peppra, rör om och ta av från plattan
- Häll upp i en bunke, och medan fortfarande varmt, tillsätt oljan och vinägern. Låt svalna
- Innan servering mixa avokadon len och rör ner i kål/morotsblandninge
- Tillsätt även persiljan och rör om.
- Smaka av och justera ev. kryddningen
Tips! Går även att smaksätta med ex. lite vitlök (bara riva i vitlök antingen när kålen är i pannan eller efteråt för lite fränare smak)
Tips 2! Även lök kan passa finhackad medan kålen är i pannan, låt även denna svettas
Tips 3! En aning riven pepparrot när kålen kommit ur pannan är också gott
Tips 4! tål man kan man även tillsätta majonnäs, ”fusk-variant” utan ägg går också bra