coleslaw

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.

Ingredienser:

  • 6dl strimlad Vitkål/spetskål
  • 1 stor riven Morot
  • olja för stekning
  • 0,5-1tsk Kumminfrön
  • salt
  • peppar
  • saft från 1/4 citron
  • 2msk rapsolja
  • 1msk äppelcidervinäger
  • 1/2-1 avokado
  • 1/2dl hackad färsk persilja

Gör så här:

  1. Rosta kumminfröna i en torr panna
  2. Tillsätt den rivna moroten och den strimlade kålen och ev. en aning olja (bara en skvätt), låt kålen och moroten svettas lite i pannan (under omrörning), bara så den blir lite glansig
  3. Salta och peppra, rör om och ta av från plattan
  4. Häll upp i en bunke, och medan fortfarande varmt, tillsätt oljan och vinägern. Låt svalna
  5. Innan servering mixa avokadon len och rör ner i kål/morotsblandninge
  6. Tillsätt även persiljan och rör om.
  7. Smaka av och justera ev. kryddningen

 

Tips! Går även att smaksätta med ex. lite vitlök (bara riva i vitlök antingen när kålen är i pannan eller efteråt för lite fränare smak)

Tips 2! Även lök kan passa finhackad  medan kålen är i pannan, låt även denna svettas

Tips 3! En aning riven pepparrot när kålen kommit ur pannan är också gott

Tips 4! tål man kan man även tillsätta majonnäs, ”fusk-variant” utan ägg går också bra