Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
En enkelt, snabb och smakrik vegetarisk soppa.
2-4 portioner
Du behöver:
- 6 dl riven morot
- 1 gul lök
- 2 krm färsk riven ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm riven/mald muskotnöt
- 1 tsk spiskummin
- 8 dl vatten
- 1 dl kokosmjölk (går att utesluta)
- 1 msk tomatpure
- 2-3 tsk majsstärkelse
- salt
- peppar
- olja för stekning
- persilja och falsk majonnäs till servering (recept HÄR)
Gör så här:
- Finhacka eller riv löken och morot + ingefära och vitlök
- Hetta upp lite olja i en kastrull
- Fräs grönsakerna lite lätt
- Tillsätt muskotnöten, spiskummin och vatten + tomatpure
- Koka upp
- Låt koka tills moroten mjuknat (tar kanske 10 minuter)
- Blanda kokosmjölken med majsstärkelsen och häll i soppan och låt soppan reda sig bara aningens
- Toppa med persilja och majonnäs vid servering