Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

En enkelt, snabb och smakrik vegetarisk soppa.

2-4 portioner

Du behöver:

  • 6 dl riven morot
  • 1 gul lök
  • 2 krm färsk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm riven/mald muskotnöt
  • 1 tsk spiskummin
  • 8 dl vatten
  • 1 dl kokosmjölk (går att utesluta)
  • 1 msk tomatpure
  • 2-3 tsk majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • olja för stekning
  • persilja och falsk majonnäs till servering (recept HÄR)

Gör så här:

  1. Finhacka eller riv löken och morot + ingefära och vitlök
  2. Hetta upp lite olja i en kastrull
  3. Fräs grönsakerna lite lätt
  4. Tillsätt muskotnöten, spiskummin och vatten + tomatpure
  5. Koka upp
  6. Låt koka tills moroten mjuknat (tar kanske 10 minuter)
  7. Blanda kokosmjölken med majsstärkelsen och häll i soppan och låt soppan reda sig bara aningens
  8. Toppa med persilja och majonnäs vid servering