Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja, tomat bl.a.
Du behöver:
- Färs (jag hade blandfärs idag)
- Valfri kryddning av färsen
- Rödlök (går att utesluta eller byta ut)
- Morot (går förstås att utesluta eller byta ut)
- Redning (klibbrismjöl och vatten)
- Vinäger (går att utesluta)
- Honung (går att utesluta)
- Vitlöksklyfta
- Frysta lingon (går att utesluta eller byta mot andra bär)
- juice-skysås. Idag baserade jag min på överbliven köttsky från gårdagens grillning, lite kycklingbuljong från frysen och lingonjuice (med lagerblad)
- Glutenfri pasta (jag tog majspasta)
Gör så här:
- Stek färsen i en panna, krydda efter eget smak och tycke (jag använder salt, svartpeppar, paprika, lökpulver, gurkmeja, spiskummin, örter bl.a.) -tillsätt gärna aningens honung och vinäger (för lite mustigare smak)
- Pressa i vitlök i färsen
- Häll på lite vatten på färsen och låt puttra i pannan medan du gör resten
- Riv morot och hacka lök
- Koka upp skysåsen enligt recept (buljong, sky, juice, vinäger, lagerblad) men också tillsammans med moroten och löken.
- Koka såsen i ca 10min, smaka av med kryddning, ta till sist bort lagerbladet och red av (behåll moroten och löken)
- Blanda färsen med skysåsen, en liten skvätt kokosmjölk och lingon och koka upp. Smaka av med kryddning. Om det behövs red av mer
- Servera med glutenfri pasta.
Tips! Man kan förstås också ha i krossade/passerade tomater (men hade helt enkelt inga hemma)