![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/BFE6A2B2-C7A6-45B9-9191-AC459E2C6878.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/BFE6A2B2-C7A6-45B9-9191-AC459E2C6878.jpeg?resize=822%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt. Helt utan nötter och mandel.
Du behöver:
- 2 dl kokosflingor
- 1 dl frön (ex melonkärnor, solrosfrön, sesamfrön etc)
- 3/4 dl kokosmjölk (75 ml)
- 50 g mjölkfritt bredbart (viktigt!!) margarin alternativt 50g kokosolja
- 1/2 dl socker (går att byta mot honung)
- 1-2 krm bittermandelarom
- 1 nypa salt
- 1 tsk fiberhusk
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/CDD130B7-DDF1-42D2-95D6-2DD4B017312E.jpeg?resize=768%2C1024&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/074539D6-DD69-4A4C-9A9D-227296F294A8.jpeg?resize=819%2C1024&ssl=1)
Gör så här:
- Mixa samman allt förutom aromen och fiberhusken till en lätt grynig massa
- Smaka av med arommängden
- Tillsätt fiberhusk och rör samman
- Låt svälla ca 5 minuter, resultatet ska bli en kladdig och spritsar smet
- Spritsa ut längder på bakplåtspapper
- Frys tills stelnade, har inte tagit tid men blir iaf klart inom 1h
- Ta ut och skär i bitar med önskad storlek, jag tycker att 4-5cm är lagom
- Frys igen medan du smälter choklad
- Doppa stängerna i choklad och lägg på bakplåtspapper för att stelna, in i kylen eller frysen för snabbare resultat men stelnar ofta fort eftersom att fyllningen är iskall
- Ringla eventuellt över mer choklad för dekoration, valfritt med strössel eller kokos som topping
- Klart!
- Förvaras sen i kylen så att fyllningen återgår till mjuk och krämig istället för fryst ?
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/8445FB69-CC2D-4FDE-A7E2-8E52D18F6C75.jpeg?resize=822%2C1024&ssl=1)