

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt. Helt utan nötter och mandel.
Du behöver:
- 2 dl kokosflingor
- 1 dl frön (ex melonkärnor, solrosfrön, sesamfrön etc)
- 3/4 dl kokosmjölk (75 ml)
- 50 g mjölkfritt bredbart (viktigt!!) margarin alternativt 50g kokosolja
- 1/2 dl socker (går att byta mot honung)
- 1-2 krm bittermandelarom
- 1 nypa salt
- 1 tsk fiberhusk


Gör så här:
- Mixa samman allt förutom aromen och fiberhusken till en lätt grynig massa
- Smaka av med arommängden
- Tillsätt fiberhusk och rör samman
- Låt svälla ca 5 minuter, resultatet ska bli en kladdig och spritsar smet
- Spritsa ut längder på bakplåtspapper
- Frys tills stelnade, har inte tagit tid men blir iaf klart inom 1h
- Ta ut och skär i bitar med önskad storlek, jag tycker att 4-5cm är lagom
- Frys igen medan du smälter choklad
- Doppa stängerna i choklad och lägg på bakplåtspapper för att stelna, in i kylen eller frysen för snabbare resultat men stelnar ofta fort eftersom att fyllningen är iskall
- Ringla eventuellt över mer choklad för dekoration, valfritt med strössel eller kokos som topping
- Klart!
- Förvaras sen i kylen så att fyllningen återgår till mjuk och krämig istället för fryst ?
