Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och nötter bl.a.
Du behöver:
- 2-3dl solrosfrön (du kan också använda pumpafrön om ni tål. Jag har även gjort med lite kikärtor. Alternativet är att utesluta helt men minska då mängden olja)
- 3dl basilika
- 2 vitlöksklyftor
- Chili efter eget tycke (jag tog 1/2)
- citronsaft
- ca. 1dl valfri olja (olivolja här)
- salt
- peppar
- (blev lite persilja i slutet också)
- 2msk vatten
Gör så här:
- Börja med att mixa samman solrosfrön och basilikan med åtminstone en del av oljan
- Pressa i vitlöken och hacka i chili (går även att lägga i hela bitar om du är säker på att din mixer finfördelar -jag kör säkra kort)
- Mixa på nytt
- Tillsätt resten av oljan samt vattnet och mixa i omgångar, testa tills DU är nöjd med konsistensen
- Smaka av med kryddning (citronsaft, salt, peppar och nu i mitt fall även persilja)
- Klart!