pesto2

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och nötter bl.a.

Du behöver:

  • 2-3dl solrosfrön (du kan också använda pumpafrön om ni tål. Jag har även gjort med lite kikärtor. Alternativet är att utesluta helt men minska då mängden olja)
  • 3dl basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • Chili efter eget tycke (jag tog 1/2)
  • citronsaft
  • ca. 1dl valfri olja (olivolja här)
  • salt
  • peppar
  • (blev lite persilja i slutet också)
  • 2msk vatten

pesto1

Gör så här:

  1. Börja med att mixa samman solrosfrön och basilikan med åtminstone en del av oljan
  2. Pressa i vitlöken och hacka i chili (går även att lägga i hela bitar om du är säker på att din mixer finfördelar -jag kör säkra kort)
  3. Mixa på nytt
  4. Tillsätt resten av oljan samt vattnet och mixa i omgångar, testa tills DU är nöjd med konsistensen
  5. Smaka av med kryddning (citronsaft, salt, peppar och nu i mitt fall även persilja)
  6. Klart!