Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Du behöver:
- 2 dl kokosflingor
- 3 dl boveteflingor
- 150 g mjölkfritt margarin
- 3 msk sirap
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk bovetemjöl (eller annat mjöl)
- 1.5 dl socker
- 1 nypa salt
- 2 tsk vaniljsocker
- Nougat enligt recept HÄR (Tips -du kan även göra nougaten med bovetemjöl)
Gör så här:
- Blanda samman alla ingredienser förutom nougaten till en smet
- Fyll botten av en bakplåtspappersklädd form, ca 20x30cm i storlek
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter eller tills gyllenbrun
- Ta ut och låt svalna helt
- Gör nougaten enligt recept, häll den sedan över kakbottnen och bred ut, gör eventuellt lite mönster
- Kyl för att stelna en aning
- Skär upp och ät
- Ett hett TIPS från mig är dock att frysa rutorna och äta dom direkt ur frysen (frysta alltså). OERHÖRT gott kan jag lova. Som en glass-kaka, seg o krispig men inte hård