Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En ny storfavorit här hemma. Funkar lika bra till sallad som till fisk, i tacos mm.

Du behöver:

  • 1,5 dl vegansk majo, antingen en köpevariant eller en hemmagjord -ex DENNA
  • 1 dl violife spread, naturell
  • saft från 1/3 citron
  • 1/2-1 dl kallt vatten (mängd beroende av hur tunn sås man vill ha)
  • 1-2 tsk (jag gillar den större mängden) av salladskrydda (eller valfria blandade torkade örter) -om färdig salladskrydda så gärna en med lite citronsyra i alternativt en utan men tillsätt själv aningens citronsyra ELLER mjölksyra (för mer gräddfilsliknande smak), det går även att öka på mängden citronsaft MEN det ger inte exakt samma syra
  • 1-2 msk hackad färsk persilja
  • valfritt med 1/2-1 riven/pressad vitlöksklyfta

Gör så här:

  1. Mixa samman violife och majon med vattnet, börja med den mindre mängden och se så du blir nöjd med konsistensen
  2. Mixa även i citronsaften också eventuellt vitlök
  3. Rör nu bara ner salladskryddan alternativt diverse blandade torkade örter efter eget tycke + den färska persiljan
  4. Klart!