Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
4-6 personer
Du behöver:
- 300g oxfilé (eller entrecote) – 2cm i tjocklek blir perfekt
- 1-2 nävar champinjoner
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1msk senap
- 2 tsk vinäger
- 3 dl buljong
- 1 dl kokosmjölk
- 1 msk klibbrismjöl (eller annat fint mjöl för redning)
- salt
- svartpeppar
- 1-2 paprikor (gärna olika färger)
- 1 kruka gräslök/basilika eller persilja
- Olja eller mjölkfritt margaring för stekning
- Valfri pasta av glutenfri variant(penne eller skruvar passar bäst)
Gör så här:
- Koka pasta enligt anvisning
- Under tiden
- Hetta upp en panna med olja
- Salta och peppra köttet väl (gör inga grytbitar av det utan det ska stekas i hel skiva/stek)
- Fräs köttet i den heta pannan i rikligt med matfett ca 45 sekunder på vardera sida, ös gärna fettet över köttets ovansida medan du steker undersidan
- Ta av och låt köttet vila
- Under tiden, hacka löken och pressa vitlöken och stek den i pannan tills glansig
- Tillsätt svampen och fortsätt bryna tills svampen får yta
- Salta och peppra
- Blanda samman buljong, kokosmjölk, vinäger, senap och mjölet för redning och tillsätt i pannan
- Låt såsen redas tjock
- När pastan är precis någon minut ifrån klar, sila och tillsätt den i såsen och rör om väl
- Skär nu upp köttet i kuber (bör vara rosa inuti enligt mig för bästa resultat) och skär paprikan i bitar
- Tillsätt paprikan i pannan och låt tillredas enbart någon minut innan du tillsätter köttbitarna också
- Låt det enbart stå i värmen någon minut, köttet får inte bli överkokt
- Ta av, vänd ner hackade örter och servera.