Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

4-6 personer

Du behöver:

  • 300g oxfilé (eller entrecote) – 2cm i tjocklek blir perfekt
  • 1-2 nävar champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1msk senap
  • 2 tsk vinäger
  • 3 dl buljong
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk klibbrismjöl (eller annat fint mjöl för redning)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1-2 paprikor (gärna olika färger)
  • 1 kruka gräslök/basilika eller persilja
  • Olja eller mjölkfritt margaring för stekning
  • Valfri pasta av glutenfri variant(penne eller skruvar passar bäst)

Gör så här:

  1. Koka pasta enligt anvisning
  2. Under tiden
  3. Hetta upp en panna med olja
  4. Salta och peppra köttet väl (gör inga grytbitar av det utan det ska stekas i hel skiva/stek)
  5. Fräs köttet i den heta pannan i rikligt med matfett ca 45 sekunder på vardera sida, ös gärna fettet över köttets ovansida medan du steker undersidan
  6. Ta av och låt köttet vila
  7. Under tiden, hacka löken och pressa vitlöken och stek den i pannan tills glansig
  8. Tillsätt svampen och fortsätt bryna tills svampen får yta
  9. Salta och peppra
  10. Blanda samman buljong, kokosmjölk, vinäger, senap och mjölet för redning och tillsätt i pannan
  11. Låt såsen redas tjock
  12. När pastan är precis någon minut ifrån klar, sila och tillsätt den i såsen och rör om väl
  13. Skär nu upp köttet i kuber (bör vara rosa inuti enligt mig för bästa resultat) och skär paprikan i bitar
  14. Tillsätt paprikan i pannan och låt tillredas enbart någon minut innan du tillsätter köttbitarna också
  15. Låt det enbart stå i värmen någon minut, köttet får inte bli överkokt
  16. Ta av, vänd ner hackade örter och servera.