Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

6 personer

Du behöver:

  • ca 500-600g fläskfilé
  • panering enligt recept HÄR
  • olja för stekning
  • salt och peppar

såsen

  • 50g mjölkfritt margarin
  • 2 dl vatten
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk klibbrismjöl (eller annat fint mjöl för redning)
  • 3 msk senap, tänk på att val av senap avgör karaktären på såsen. Söt och mild senap ger söt och mild sås, stark och grovkornig senap ger stark och grovkornig sås. Man kan även kombinera olika senapssorter.
  • Salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Putsa och skiva upp köttet, gör skivor med ca 2 cmtjocklek, banka sedan ut med köttyxa eller tryck bara ut med handen till 1 cm tjocklek.
  2. salta och peppra köttet
  3. Panera köttet enligt anvisning. Dvs vänd i fint mjöl, doppa i frityrsmet och vänd i panering (jag panerade i 50/50 polenta och glutenfria cornflakes
  4. Stek dom panerade köttbitarna i olja  medelvarm till het panna tills gyllenbrun yta

såsen

  1. smält margarinet i kastrull
  2. blanda samman resterande ingredienser, förutom salt och peppar, och tillsätt till margarinet
  3. låt koka upp under omrörning och låt såsen redas, när såsen tjocknat får du ta av den från plattan
  4. smaka av med salt och peppar

Σ