Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Parmalindade kycklingfiléer. Enkelt och gott. Servera med valfria tillbehör och såser. En god skysås med lite gelé i som här eller kanske en skysås med lite smak av senap (recept HÄR) passar utmärkt till rätten.
Du behöver:
- 2 parma-/serranoskivor per portion
- 1 kycklingbröstfilé/portion
- 4-6 blad basilika/portion
- 4 coktailtomater/portion
- salt (jag föredrar örtsalt)
- peppar
- olivolja eller annan olja
Gör så här:
- Dela kycklingfiléerna på längden så att dom blir riktigt tunna, banka ev. ut t.o.m.
- Lägg ut parmaskivorna
- Kycklingen ovanpå
- Salta och peppra
- Lägg i halverade tomater och basilikablad
- Linda ihop
- Lägg i en lätt oljad ugnsform
- Toppa ev. mer mer olja, salt, peppar och mer basilika om du har till övers
- In i ugnen på ca. 175grader i 15-20min
Tips! Ifrån rätten kommer en ljuvlig sky som du kan ha som bas i såsen