Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Parmalindade kycklingfiléer. Enkelt och gott. Servera med valfria tillbehör och såser. En god skysås med lite gelé i som här eller kanske en skysås med lite smak av senap (recept HÄR) passar utmärkt till rätten.

Du behöver:

  • 2 parma-/serranoskivor per portion
  • 1 kycklingbröstfilé/portion
  • 4-6 blad basilika/portion
  • 4 coktailtomater/portion
  • salt (jag föredrar örtsalt)
  • peppar
  • olivolja eller annan olja

Gör så här:

  1. Dela kycklingfiléerna på längden så att dom blir riktigt tunna, banka ev. ut t.o.m.
  2. Lägg ut parmaskivorna
  3. Kycklingen ovanpå
  4. Salta och peppra
  5. Lägg i halverade tomater och basilikablad
  6. Linda ihop
  7. Lägg i en lätt oljad ugnsform
  8. Toppa ev. mer mer olja, salt, peppar och mer basilika om du har till övers
  9. In i ugnen på ca. 175grader i 15-20min

Tips! Ifrån rätten kommer en ljuvlig sky som du kan ha som bas i såsen