Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En fräsch kall sås som passade perfekt till stekt kyckling och BBQ-sås. Extra ljuvligt med tillbehör som ärtskott och avokado i salladen
Du behöver
- 1 dl passionfruktspuré (gör egen eller köp i frysdisken)
- 1 dl kokosmjölk
- skal från 1 lime
- 1 näve citronmeliss
- 1 msk honung
- 1 msk chilisås
- salt
- peppar
- bara aningens xanthangummi för konsistensens skull
Gör så här:
- Mixa samman passionfruktspurén med kokosmjölken, limeskalen, chilisåsen och honungen
- Smaka av med salt och peppar
- Tillsätt eventuellt lite limesaft OM det behövs mer syra
- Tillsätt xanthangummi 1 knivsudd i taget och mixa tills du är nöjd med konsistensen, kanske vill du ha en lösare sås (mer åt dressinghållet) eller en tjockare sås (?)
- Finhacka citronmelissen, tillsätt hälften i såsen och mixa för att få ut mer av smakerna
- Den andra hälften vänder du bara ner
- Klart!
- Serveras bäst riktigt kall