Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En fräsch kall sås som passade perfekt till stekt kyckling och BBQ-sås. Extra ljuvligt med tillbehör som ärtskott och avokado i salladen

Du behöver

  • 1 dl passionfruktspuré (gör egen eller köp i frysdisken)
  • 1 dl kokosmjölk
  • skal från 1 lime
  • 1 näve citronmeliss
  • 1 msk honung
  • 1 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • bara aningens xanthangummi för konsistensens skull

Gör så här:

  1. Mixa samman passionfruktspurén med kokosmjölken, limeskalen, chilisåsen och honungen
  2. Smaka av med salt och peppar
  3. Tillsätt eventuellt lite limesaft OM det behövs mer syra
  4. Tillsätt xanthangummi 1 knivsudd i taget och mixa tills du är nöjd med konsistensen, kanske vill du ha en lösare sås (mer åt dressinghållet) eller en tjockare sås (?)
  5. Finhacka citronmelissen, tillsätt hälften i såsen och mixa för att få ut mer av smakerna
  6. Den andra hälften vänder du bara ner
  7. Klart!
  8. Serveras bäst riktigt kall